Paint Glow zorgt voor proactieve verandering van UV-pigment

UV- en neonschmink zijn al geruime tijd het onderwerp van enige zorg binnen de facepainting-gemeenschap, maar Paint Glow is verheugd te kunnen aankondigen dat het drie recent niet-toegelaten kleurstoffen heeft vervangen; Solvent Yellow 172, CI 45161 en CI 45174, over het gehele assortiment, waardoor al zijn producten volledig voldoen aan de huidige Britse en EU cosmetische voorschriften.

De pigmenten - die te vinden zijn in elke UV-neon-reactieve make-up - waren door Finse handhavingsinstanties en de Health Products Regulatory Authority (HPRA) in Ierland geclassificeerd als onveilig voor cosmetisch gebruik, wat leidde tot een landelijke kennisgeving van handelsnormen die uitging naar alle fabrikanten.

Alle in Europa gevestigde leveranciers hebben het advies gekregen om de productie van producten met deze niet-toegestane pigmenten te stoppen, hoewel de huidige voorraad nog steeds kan worden verkocht.

Paint Glow stuurde een bericht naar alle klanten en wees erop dat het de afgelopen maanden nauw heeft samengewerkt met lokale handelspartners en andere autoriteiten en dat alle nieuwe bestellingen producten bevatten die zijn gewijzigd om volledig te voldoen aan de relevante EU-cosmetische voorschriften.

"We weten dat deze pigmenten al geruime tijd een grijs gebied zijn en begin vorig jaar zijn we met onze lokale handelspartners gaan praten om een oplossing te bedenken", legt Kieran Prince van Paint Glow uit.

"Omdat we in het VK produceren, is het belangrijk voor ons om ervoor te zorgen dat onze producten volledig voldoen aan de huidige Britse en EU cosmetische voorschriften en nu ze zijn geïnspecteerd en goedgekeurd door Britse en Europese handelsnormen, kunnen we dat precies aangeven," hij ging verder.

"Het is een lang proces achter de schermen geweest, maar we zijn altijd de eerste op de markt geweest en we zijn blij om die trend voort te zetten en de schminkers de oplossing te bieden waarnaar ze op zoek waren. We zijn zelfs in staat geweest om nog een stap verder te gaan en alle formaldehyde volledig uit de formulering te verwijderen, wat ook al enige tijd een zorg is. Het is een win-win en de geïnvesteerde tijd meer dan waard."

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de privecy voorwaarden gelezen.